Blogg

stairs, gradually, feet-4574579.jpg

Ett steg i taget

Att införa hälsoförändringar för att nå välbefinnande är lättare sagt än gjort för många av oss. Att ta första steget till en förändring kan framkalla en känsla av ett stort inre motstånd. Det är inte konstigt egentligen, det är så hjärnan och kroppen biologiskt och primitivt sätt fungerar. Alla förändringar vi önskar att införa kommer bl.a. att kräva en inspirationskälla, uthållighet, envishet samt hitta en inre motståndskraft/styrka.

Men det krävs mycket mer än så….det krävs att vi börjar ta oss själva på allvar. Prioritera vårt eget välbefinnande. Det skall även kännas meningsfullt det vi siktar mot att nå med våra förändringar. Det skall kännas realistiskt och hanterbart. Det skall framkalla resultat som vi kan observera eller uppleva i vår kropp.
Det räcker inte med att uttrycka viljan att göra en förändring. Det räcker inte att endast ge det en chans och sedan lägga det på hyllan. Det handlar om att verkligen bestämma sig, att gång på gång prova igen trots motståndet. Övning ger som sagt färdighet.

Bryta gamla ingrodda vanor och beteenden kräver mod och beslutsamhet. Det finns som sagt inga misslyckanden bara lärdom och att ”baounca” tillbaka efter ett motstånd gör oss bara starkare. Ett steg i taget handlar precis som det låter ETT LITET STEG I TAGET mot önskad riktning. På ett diskret sätt införa miniförändringar i vardagen som hjärnan och kroppen lätt kan hantera, kan ge en känsla av succés och viljan att göra mer ökar. Som krusningar i vattnet.  

Rekommendation: Läs/lyssna på Hjärnstark av Anders Hansen för att få en ökad förståelse för varför vi upplever motstånd mot förändringar. Samtidigt som få inspiration och kunskap om bl.a. hur vår hjärna och kropp reagerar på rörelse/aktivitet.
Låt dig inspireras och våga ta första lilla steget mot ditt välbefinnande!

Kommentera gärna på inlägget och föreslå en liten förändring som du möjligtvis kan göra redan idag eller imorgon för att förverkliga dina resultat samt inspirera andra till att komma igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *